Seuraa meitä: Facebook Instagram

Auton myyminen itse

Auton myyminen itse - mitä tulee ottaa huomioon?

Auton myyminen itse vaatii usein pitkäjänteisyyttä ja paljon vaivannäköä. Mikäli haluat myydä autosi itse esimerkiksi internetissä, kannattaa varautua ainakin seuraaviin mahdollisiin toimenpiteisiin: auton rassaaminen (tai ainakin huollossa ravaaminen, jotta kaikki olisi varmasti kunnossa), lukuisat siivouskerrat ja pesulassa käynnit, myynti-ilmoitusten kanssa taistelu, kuvien räpsiminen sekä renkaanpotkijoiden turhat soittelut puhumattakaan loputtamista hintaneuvotteluista. Jos olet valmis kaikkeen tähän, jatka lukemista!  

Nykyään kuluttajien välinen autokauppa tapahtuu pääosin internetissä erilaisilla autonmyyntisivustoilla. Erilaiset myyntisivustot luovut sekä mahdollisuuksia että riskejä varsinkin, kun myyt autoasi itse, sillä tarjontaa internetissä on hurja määrä. Kuinka sitten onnistut ja millainen auto ylipäätään kannattaa yrittää myydä itse? Kokosimme muutamia vinkkejä, jotka huomioimalla  auton myyminen itse sujuu huomattavasti näppärämmin!

  •  Siivottu, katsastettu ja säännöllisesti huollettu auto

Mikäli haluat myydä autosi itse, pidä huolta, että autosi on huollettu säännöllisesti ja asiaankuuluvasti. Auton on hyvä olla myös katsastettu lähiaikoina ja kannattaa myös varmistaa, että auto siisti – niin sisältä kuin ulkoakin. Näin se kiinnittää mahdollisen asiakkaan huomion parhaalla tavalla! Jos mahdollista, kannattaa autolle teettää myös kuntotarkastus, jolloin ostajaehdokkaiden luottamus kasvaa huomattavasti. 

  •          Panosta myynti-ilmoitukseen             

Jos myyt autoasi itse esimerkiksi nettisivustoilla, on siellä todennäköisesti monta muutakin saman merkkistä, mallista ja suurin piirtein samoilla kilometreillä olevaa autoa. Hyvällä myynti-ilmoituksella saat autosi erottumaan kilpailijoista! Muista, että hyvään myynti-ilmoitukseen kuuluu olennaisesti myös selkeät, päivänvalossa otetut sisä- ja ulkokuvat. Mitä enemmän kuvia, sen luottavaisemmaksi ostaja tulee auton kunnosta. Mikäli autossa on vikoja, kerro myös ne myynti-ilmoituksessa – turha kaunistelu ei autokaupassa kanna pitkälle.

  • Määritä autollesi oikea hinta!

Oikean hinnan määrittäminen ei tietenkään ole mikään helpoin tehtävä. Voit verrata muita samanlaisia markkinoilla olevia autoja ja niiden hintoja, jolloin saat hyviä suuntaviivoja oman autosi hinnoittelua varten. Älä yritä myydä autoasi liian halvalla, mutta älä kuitenkaan myöskään ylihinnoittele. Liian halvaksi koettu auto epäilyttää, sillä siinä usein kuvitellaan olevan vikoja. Liian kallis hinta automaattisesti työntää ostajaehdokkaat toisiin vaihtoehtoihin. 

Näiden vinkkien lisäksi myös aktiivisuus kannattaa. Esimerkiksi nettiin jätettyä ilmoitusta voi jakaa vaikkapa omissa sosiaalisen median kanavissa, jolloin mahdollinen ostaja voi löytyä yllättävänkin läheltä. 

Mikäli auton myyminen itse yksityisenä myyjänä tuntuu ylivoimaiselta ponnistukselta, saat autosi helposti kaupaksi Autobotin kautta, aina parhaaseen hintaan. Kilpailuta autosi täällä!


Sinä etsit, me kerromme!

Autobotti.fi tarjoaa kilpailutuspalvelun lisäksi myös runsaasti hyödyllistä tietoa auton myyntiin tai hankintaan liittyen! Artikkeleihimme pääset tutustumaan juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii!

Haluatko myydä autosi?

Autobotti.fi -sivuston kautta auton myynti on nopeaa ja ennen kaikkea vaivatonta! Kauttamme voit kilpailuttaa kaikkien mukana olevien autoliikkeiden tarjoukset kerralla, täyttämällä ainoastaan yhden lomakkeen.

Soita meille tai laita sähköpostia!

Palvelemme
Ma-Pe 09:00-16:00
Laita sähköpostia! info@autobotti.fi

Autobotin kautta saat parhaan hinnan autostasi.
Yhdellä tarjouspyynnöllä kilpailutat kaikki mukana olevat autoliikkeet ja lopuksi voit valita itse parhaimmat tarjoukset!