Seuraa meitä: Facebook Instagram

Rahoitetun auton myynti

Haluaisitko vaihtaa autoasi, mutta nykyisestä menopelistäsi on vielä velkaa jäljellä?

Hätä ei ole tämän näköinen, vaan myös rahoitetun auton myynti onnistuu kivuttomasti!

Autokauppojen yhteydessä on entistä yleisempää hankkia uuteen autoon esimerkiksi osamaksulla toimiva rahoitusvaihtoehto. Erityisesti arvokkaampien autojen kohdalla rahoituksen hankkiminen on nykyisin erittäin yleistä - näin uuden auton hankintaan ei tarvitse budjetoida kerralla tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja, vaan mieleistä ostosta voidaan maksaa pois vähän kerrallaan kuukausierissä. Rahoituserät jaetaan yleensä 1-5 vuoden ajalle, jolloin kuukausittainen kustannus uudesta autosta voi olla parhaimmillaan hyvinkin maltillinen, eivätkä korotkaan tällä hetkellä päätä huimaa.

Entä jos vuoden kuluttua auton ostosta se ei enää miellytäkään ja siitä olisi vielä kaksi vuotta maksamattakin? Myös rahoitetun auton myynti on mahdollista ja onnistuu nykyään varsin helposti ilman tuskastuttavia ja paperisotaa vaativia toimenpiteitä. Käytännössä rahoitetun auton myyntiin on kaksi vaihtoehtoa: joko voit itse maksaa koko loppuvelan kerralla pois, tai voit maksattaa loppuvelan rahoitusyhtiöön autosi ostajalla. Mikäli maksat loppuvelan itse, siirtyy auton omistajuus sinulle ja tällöin voit tehdä autokaupat perinteiseen tyyliin. Mikäli koko velan lunastaminen ei ole mahdollista, voitte sopia esimerkiksi niin, että autosi ostaja maksaa loppuvelan rahoitusyhtiöön ja sinulle loput kauppasummasta. Tällöin rahoitusyhtiöön tulee toimittaa jäljennös esimerkiksi kauppakirjasta, jonka jälkeen rahoitusyhtiö luovuttaa omistusoikeuden uudelle omistajalle. Joskus on myös mahdollista, että rahoitusyhtiö voi siirtää loppuvelan uuden omistajan nimiin, mikäli sen asettamat ehdot täyttyvät. 

Rahoitetun auton myyminen on yleisesti ottaen helpompaa liikkeeseen kuin yksityiselle kuluttajalle. Mitä yleisempää rahoituksen käyttö on autokaupassa, sitä useammin myös ostaja haluaa rahoituksen omalle uudelle hankinnalleen, vaikka toki poikkeuksiakin löytyy. Erityisesti auton vaihdon yhteydessä autoliikkeet mielellään ottavat vastaan myös rahoitettuja autoja ja useimmat autoliikkeet tarjoavat  autonvaihdon yhteydessä myös uutta rahoitusta, vaikka vanhastakin olisi velkaa jäljellä. 

Kun haluat myydä rahoitetun auton, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:   

  1. Selvitä loppuvelka! Ota siis yhteyttä rahoitusyhtiöön, joka omistaa autosi ja pyydä heitä kertomaan jäljellä olevan velan määrä.
  2. Auton myynti voi alkaa! Voit myydä autosi joko itse toiselle yksityiselle henkilölle tai autoliikkeelle – sinä päätät. Autobotti kilpailuttaa useita autoliikkeitä puolestasi, jolloin saat varmasti autostasi markkinoiden parhaan hinnan!
  3. Ostajan löytyessä sopikaa loppuvelan maksusta! Voit maksaa loppuvelan joko itse tai antaa ostajan maksaa sen puolestasi.
  4. Toimita kauppakirja rahoitusyhtiöön! Rahoitusyhtiö hoitaa omistusoikeuden luovutuksen uudelle omistajalle, mikäli hän on myös loppuvelan maksaja.

Nämä yksinkertaiset ohjeet mielessä pitäessäsi pääset jo pitkälle rahoitetun auton myynnissä. Suosittelemme myös vertailemaan eri ostajaehdokkaita, jolloin saat varmasti parhaan mahdollisenhinnan omasta autostasi. Me Autobotilla kilpailutamme kymmeniä eri autoliikkeitä puolestasi - täytä lomake tästä ja jää odottamaan tarjouksia

Sinä etsit, me kerromme!

Autobotti.fi tarjoaa kilpailutuspalvelun lisäksi myös runsaasti hyödyllistä tietoa auton myyntiin tai hankintaan liittyen! Artikkeleihimme pääset tutustumaan juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii!

Haluatko myydä autosi?

Autobotti.fi -sivuston kautta auton myynti on nopeaa ja ennen kaikkea vaivatonta! Kauttamme voit kilpailuttaa kaikkien mukana olevien autoliikkeiden tarjoukset kerralla, täyttämällä ainoastaan yhden lomakkeen.

Soita meille tai laita sähköpostia!

Palvelemme
Ma-Pe 09:00-16:00
Laita sähköpostia! info@autobotti.fi

Autobotin kautta saat parhaan hinnan autostasi.
Yhdellä tarjouspyynnöllä kilpailutat kaikki mukana olevat autoliikkeet ja lopuksi voit valita itse parhaimmat tarjoukset!